Βουρτσισμα δοντιων στα μωρα – Τι να προσέξετε | Κληρονόμου Ιωάννα,DDS

βουρτσισμα δοντιων μωρων - βουρτσισμα δοντιων - οδοντιατρειο πειραια - klironomou - dentist - οδοντιατρος πειραια - Κληρονόμου Ιωάννα

Παιδί και στοματική υγιεινή

Η ανησυχία της παιδικής στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινάει – σύμφωνα με τους παιδοδοντίατρους –  από την ανατολή του πρώτου νεογιλού δοντιού. Σε αυτό το στάδιο της οδοντοφυίας η μητέρα θα πρέπει να καθαρίζει το/τα δόντι/α του μωρού με μια γάζα με λίγο νερό. Καθώς τα δόντια πληθαίνουν μέσα στο στόμα θα πρέπει η μητέρα να μεταβεί στη χρήση ειδικού «γαντιού-οδοντόβουρτσα»

Οδοντιατρείο πειραιά, Οδοντίατρος πειραιά, Κληρονόμου Ιωάννα, χειρουργος οδοντιατρος, dental clinic in piraeus, dentist
Οδοντοβουρτσα για βουρτσισμα νεογιλλων δοντιων μωρων |  Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος Πειραιά

 

Όταν σχεδόν όλα τα νεογιλά δόντια έχουν εμφανιστεί στη στοματική κοιλότητα του παιδιού μπορούμε να επιλέξουμε μια από τις πολλές  παιδικές οδοντόβουρτσες, λαμβάνοντας υπόψιν μας πάντα τα χαρακτηριστικά της σωστής οδοντόβουρτσας όπως αναφέρονται στο άρθρο « Ποιά οδοντόβουρτσα να διαλέξω?».

Οδοντιατρείο πειραιά, Οδοντίατρος πειραιά, Κληρονόμου Ιωάννα, χειρουργος οδοντιατρος, dental clinic in piraeus, dentist

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι σαφώς πιο αποτελεσματική αλλά όποια και αν επιλέξει τελικά ο γονέας για το παιδί του θα πρέπει να μην ξεχνά αφενός ότι το καλύτερο παράδειγμα είναι ο ίδιος και αφετέρου ότι τα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους υπό την επίβλεψή του.

Τα παιδιά πρέπει να βουρτσίζουν με μικρές κυκλικές κινήσεις που θα φθάνουν μέχρι τα ούλα. Λίγη εξάσκηση πριν τοποθετήσετε την βούρτσα στο στόμα μπορεί πράγματι να βοηθήσει.

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια τους, πείτε τους προς τα πού κινείτε την οδοντόβουρτσα και συνεχίστε να τους μιλάτε για τους μικρούς κύκλους που κάνετε στα δόντια τους.

Αφήστε τα να δοκιμάσουν και μην ξεχάσετε να τους πείτε «Μπράβο!» ή ακόμα και να τα επιβραβεύσετε με ένα μικρό δωράκι, εάν τα πάνε καλά.

Το παρακάτω Video ελπίζω να σας βοηθήσει 🙂

Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος. Klironomou Ioanna,DDS – Dental Clinic in Piraeus
Κοινοποίηση:
Πρόσφατα Άρθρα
Ο χώρος μας
Υπηρεσίες

Είναι η εξειδικευμένη τεχνική, σχεδόν ανώδυνη, κατα την οποία χρησιμοποιούνται υλικά απολύτως βιοσυμβατά και ασφαλή για την δομή των δοντιών. Με την λεύκανση μπορούμε να απομακρύνουμε τους λεκέδες από τα δόντια μας και να πετύχουμε ένα ολόλευκο και λαμπερό χαμόγελο!

Επιλέγοντας τις όψεις ρητίνης μπορούμε να διορθώσουμε συγκεκριμένες «ατέλειες» γι’ αυτό όμως άλλωστε θεωρείτε και συντηρητική λύση η οποία σημειωτέον, σχεδόν πάντα, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία

Με τις όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθωθούν τα ίδια προβλήματα που διορθώνονται και με τις όψεις ρητίνης μεγαλύτερης όμως βαρύτητας και δυσκολίας π.χ. μεγαλύτερα κενά.

Επιλέγοντας ολοκεραμικές θήκες είμαστε σίγουροι για την αισθητική του αποτελέσματος καθώς η διαφάνειά τους είναι όμοια με αυτή των φυσικών δοντιών.

Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό και σημαντικό τα παιδιά να έχουν κάνει την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο μέχρι να γίνουν 6 περίπου ετών, προκειμένου να προσδιορισθεί η ύπαρξη ή όχι προβλήματος σύγκλεισης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής του.

Η ενδοδοντική θεραπεία είναι η θεραπεία, που γίνεται με ειδικά μικροεργαλεία στο εσωτερικό του δοντιού, όταν ο πολφός του δοντιού μολυνθεί ή νεκρωθεί με σκοπό την αποφυγή της εξαγωγής του δοντιού και τη διατήρησή του στο στόμα για πολλά χρόνια.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται μετά από συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία μόνιμα στις γνάθους. Αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης χαμένων δοντιών αλλά και σταθεροποίησης κινητών εργασιών (επένθετη ολική οδοντοστοιχία).

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει την υπερουλική απομάκρυνση της πλάκας ή πέτρας με ειδική συσκευή υπερήχων και όπου κριθεί απαραίτητο χρησιμοποιούνται και ειδικά εργαλεία χειρός . Αφού απομακρυνθεί όλη η “ορατή” πέτρα, οι επιφάνειες των δοντιών στιλβώνονται με ειδική πάστα .

Ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτεί ότι αισθάνεται μειονεκτικά ή ντρέπεται να χαμογελάσει επειδή τα δόντια του ειναι ιδιαίτερα στραβά. Νιώθουν ότι έχουν χάσει την ευκαιρία να ισιώσουν τα δόντια τους και να αποκτήσουν τελικά το τέλειο χαμόγελο , γιατί πλέον ειναι ενήλικες.