Επίσκεψη στον οδοντίατρο την εποχή του κοροναϊού

covid-and-dentistry

COVID-19 Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ?

Δυστυχώς όλοι γινόμαστε κοινωνοί της νέας δύσκολης κατάστασης που έχει προκύψει λόγω του  Conid-19. Ο ιός αυτός ήρθε για να μείνει? Μια ερώτηση που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ιδιαίτερη σιγουριά αλλά σίγουρα έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας και έχει σαφώς επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεση όλων μας.

Παρακάτω παραθέτουμε μια αφίσα στην οποία μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσετε για να προσέλθετε με ασφάλεια σε προκαθορισμένο ραντεβού σας  με την/τον οδοντίατρο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσετε και όλους τους συμβαλλόμενους ασφαλείς!

Το οδοντιατρείο φροντίζει να μην υπάρχει αναμονή καθώς επίσης και να μην διασταυρώνονται ασθενείς στον χώρο αναμονής διότι τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΟΟ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο αριθμός των ασθενών που μπορούν να εξυπηρετηθούν καθημερινά έχει  μειωθεί δραστικά αφού ανάμεσα σε κάθε ραντεβού θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον 20 λεπτών έτσι ώστε ο χώρος να απολυμαίνεται με προσοχή και να αερίζεται επαρκώς, για την ασφάλεια όλων μας.

Ζητάμε από τους ασθενείς μας να δείξουν κατανόηση για την μεγάλη αναμονή διαθεσιμότητας ραντεβού. Να είστε σίγουροι ότι κάνουμε ότι μπορούμε προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε όλους δίνοντας προτεραιότητα στα επείγοντα.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται μόνοι στο ιατρείο (εκτός όσων χρήζουν ανάγκης κηδεμόνα ή βοήθειας κατά τη βάδιση για παράδειγμα) και πάντα φορώντας μάσκα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να καταφθάνουν στο ιατρείο ακριβώς στην ώρα του ραντεβού τους –ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα- και αν τυχόν τους ζητηθεί να περιμένουν εκτός αυτού, για την ασφάλεια όλων. Όταν θα εισέρχονται στο ιατρείο θα πρέπει να χρησιμοποιούν το μπάνιο για να πλένουν τα χέρια τους και για να απορρίπτουν τα γάντια μιας χρήσης που μπορεί να φορούν και έπειτα να βγάζουν και να φυλάσουν τη μάσκα τους. Όταν θα εισέρχονται στο χώρο του εξεταστηρίου θα τους δίνεται και αντισηπτικό χεριών.

Τέλος, δε θα πρέπει ΠΟΤΕ να αποκρύπτουν στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους από το γιατρό τους γιατί θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και πολλούς άλλους!

Η περίεργη εποχή που βιώνουμε χρειάζεται από όλους προσοχή και υπομονή!

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ-ΑΣΘΕΝΩΝ-ΣΤΟ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος. Klironomou Ioanna,DDS – Dental Clinic in Piraeus
Κοινοποίηση:
Πρόσφατα Άρθρα
Ο χώρος μας
Υπηρεσίες

Είναι η εξειδικευμένη τεχνική, σχεδόν ανώδυνη, κατα την οποία χρησιμοποιούνται υλικά απολύτως βιοσυμβατά και ασφαλή για την δομή των δοντιών. Με την λεύκανση μπορούμε να απομακρύνουμε τους λεκέδες από τα δόντια μας και να πετύχουμε ένα ολόλευκο και λαμπερό χαμόγελο!

Επιλέγοντας τις όψεις ρητίνης μπορούμε να διορθώσουμε συγκεκριμένες «ατέλειες» γι’ αυτό όμως άλλωστε θεωρείτε και συντηρητική λύση η οποία σημειωτέον, σχεδόν πάντα, ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία

Με τις όψεις πορσελάνης μπορούν να διορθωθούν τα ίδια προβλήματα που διορθώνονται και με τις όψεις ρητίνης μεγαλύτερης όμως βαρύτητας και δυσκολίας π.χ. μεγαλύτερα κενά.

Επιλέγοντας ολοκεραμικές θήκες είμαστε σίγουροι για την αισθητική του αποτελέσματος καθώς η διαφάνειά τους είναι όμοια με αυτή των φυσικών δοντιών.

Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό και σημαντικό τα παιδιά να έχουν κάνει την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο μέχρι να γίνουν 6 περίπου ετών, προκειμένου να προσδιορισθεί η ύπαρξη ή όχι προβλήματος σύγκλεισης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής του.

Η ενδοδοντική θεραπεία είναι η θεραπεία, που γίνεται με ειδικά μικροεργαλεία στο εσωτερικό του δοντιού, όταν ο πολφός του δοντιού μολυνθεί ή νεκρωθεί με σκοπό την αποφυγή της εξαγωγής του δοντιού και τη διατήρησή του στο στόμα για πολλά χρόνια.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα τοποθετούνται μετά από συγκεκριμένη χειρουργική διαδικασία μόνιμα στις γνάθους. Αποτελούν μέθοδο αποκατάστασης χαμένων δοντιών αλλά και σταθεροποίησης κινητών εργασιών (επένθετη ολική οδοντοστοιχία).

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει την υπερουλική απομάκρυνση της πλάκας ή πέτρας με ειδική συσκευή υπερήχων και όπου κριθεί απαραίτητο χρησιμοποιούνται και ειδικά εργαλεία χειρός . Αφού απομακρυνθεί όλη η “ορατή” πέτρα, οι επιφάνειες των δοντιών στιλβώνονται με ειδική πάστα .

Ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτεί ότι αισθάνεται μειονεκτικά ή ντρέπεται να χαμογελάσει επειδή τα δόντια του ειναι ιδιαίτερα στραβά. Νιώθουν ότι έχουν χάσει την ευκαιρία να ισιώσουν τα δόντια τους και να αποκτήσουν τελικά το τέλειο χαμόγελο , γιατί πλέον ειναι ενήλικες.