Επίσκεψη στον οδοντίατρο την εποχή του κοροναϊού

COVID-19 Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ?

Δυστυχώς όλοι γινόμαστε κοινωνοί της νέας δύσκολης κατάστασης που έχει προκύψει λόγω του  Conid-19. Ο ιός αυτός ήρθε για να μείνει? Μια ερώτηση που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ιδιαίτερη σιγουριά αλλά σίγουρα έχει αλλάξει πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας και έχει σαφώς επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεση όλων μας.

Παρακάτω παραθέτουμε μια αφίσα στην οποία μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τα βήματα τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσετε για να προσέλθετε με ασφάλεια σε προκαθορισμένο ραντεβού σας  με την/τον οδοντίατρο καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα κρατήσετε και όλους τους συμβαλλόμενους ασφαλείς!

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ-ΑΣΘΕΝΩΝ-ΣΤΟ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ

Το οδοντιατρείο φροντίζει να μην υπάρχει αναμονή καθώς επίσης και να μην διασταυρώνονται ασθενείς στον χώρο αναμονής διότι τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ΕΟΟ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο αριθμός των ασθενών που μπορούν να εξυπηρετηθούν καθημερινά έχει  μειωθεί δραστικά αφού ανάμεσα σε κάθε ραντεβού θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα τουλάχιστον 20 λεπτών έτσι ώστε ο χώρος να απολυμαίνεται με προσοχή και να αερίζεται επαρκώς, για την ασφάλεια όλων μας.

Ζητάμε από τους ασθενείς μας να δείξουν κατανόηση για την μεγάλη αναμονή διαθεσιμότητας ραντεβού. Να είστε σίγουροι ότι κάνουμε ότι μπορούμε προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε όλους δίνοντας προτεραιότητα στα επείγοντα.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται μόνοι στο ιατρείο (εκτός όσων χρήζουν ανάγκης κηδεμόνα ή βοήθειας κατά τη βάδιση για παράδειγμα) και πάντα φορώντας μάσκα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, θα πρέπει να καταφθάνουν στο ιατρείο ακριβώς στην ώρα του ραντεβού τους –ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα- και αν τυχόν τους ζητηθεί να περιμένουν εκτός αυτού, για την ασφάλεια όλων. Όταν θα εισέρχονται στο ιατρείο θα πρέπει να χρησιμοποιούν το μπάνιο για να πλένουν τα χέρια τους και για να απορρίπτουν τα γάντια μιας χρήσης που μπορεί να φορούν και έπειτα να βγάζουν και να φυλάσουν τη μάσκα τους. Όταν θα εισέρχονται στο χώρο του εξεταστηρίου θα τους δίνεται και αντισηπτικό χεριών.

Τέλος, δε θα πρέπει ΠΟΤΕ να αποκρύπτουν στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους από το γιατρό τους γιατί θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και πολλούς άλλους!

Η περίεργη εποχή που βιώνουμε χρειάζεται από όλους προσοχή και υπομονή!

Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος. Klironomou Ioanna,DDS – Dental Clinic in Piraeus