Καθαρισμός και φθορίωση δοντιών
+
-

Παιδοδοντία

Στο φάσμα της παιδοδοντίας περιέχονται πολλές εργασίες και εφαρμογές. Κύριο μέλημά μας είναι η σωστή ενημέρωση των γονέων για τη στοματική υγεία των παιδιών τους καθώς και η επαγρύπνισή τους για τους κινδύνους που «παραμονεύουν».
Θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι η σημαντικότερη υπηρεσία που θα πρέπει να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους και στο οδοντιατρείο μας αντιμετωπίζεται με την απιατούμενη προσοχή και σοβαρότητα.
Η πρόληψη συνίσταται στους παρακάτω παράγοντες:
Στοματικός και οδοντικός έλεγχος: Ελέγχουμε τη σύγκλειση (δάγκωμα), τους μαλακούς ιστούς, τη γλώσσα και φυσικά όλα τα δόντια, ένα προς ένα, για τυχόν προβλήματα.
Φθορίωση: Τοποθετούμε φθόριο με τη μορφή Gel ή βερνικιού στα δόντια των παιδιών μια φορά το εξάμηνο.
Αποτρύγωση (καθαρισμός των δοντιών): Απομακρύνουμε την οδοντική μικροβιακή πλάκα και την πέτρα.
Sealants : Όπου κρίνεται απαραίτητο, και μετά από συζήτηση με τους γονείς, τοποθετούμε προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδονισμού των μασητικών επιφανειών των οπίσθιων δοντιών.
Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται γύρω στα πρώτα του γενέθλια. Επειδή οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα νωρίς εμείς προτείνουμε η πρώτη επίσκεψη να γίνεται περίπου όταν το παιδί γίνει τριών. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης δεν επιτελείται κάτι επεμβατικό – απλά γνωριμία και εξοικίωση με τον οδοντίατρο και το χώρο – γιατί στόχος μας είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με το παιδί και όχι ο εκφοβισμός του!

 

Σχετικά άρθρα:

Βούρτσισμα δοντιών στα μωρά | Τί να προσέξετε

Διαλέγοντας την ιδανική οδοντόβουρτσα : χειροκίνητη vs ηλεκτρική

 • Έκτακτο περιστατικό ;

  Παρόλο που το ιατρείο εργάζεται μόνο με ραντεβού, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την οξύτητα του πονόδοντου και προσπαθούμε να ανακουφίσουμε άμεσα τα επείγοντα περιστατικά μας, ακόμα και εμβόλιμα στο πρόγραμμά μας.

  Επικοινωνήστε μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε το προβλημά σας άμεσα.

  T:2104522863
 • Ωράριο Οδοντιατρείου

  • Δευτέρα - Παρασκευή
   8.30 - 21.00 | Δεχόμαστε με ραντεβού
  • Έκτακτα περιστατικά
   Εμβόλιμα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης
This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information:
verify here.