Καθαρισμός και φθορίωση δοντιών
+
-

Παιδοδοντία

Στο φάσμα της παιδοδοντίας περιέχονται πολλές εργασίες και εφαρμογές. Κύριο μέλημά μας είναι η σωστή ενημέρωση των γονέων για τη στοματική υγεία των παιδιών τους καθώς και η επαγρύπνισή τους για τους κινδύνους που «παραμονεύουν».
Θεωρούμε ότι η πρόληψη είναι η σημαντικότερη υπηρεσία που θα πρέπει να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά τους και στο οδοντιατρείο μας αντιμετωπίζεται με την απιατούμενη προσοχή και σοβαρότητα.
Η πρόληψη συνίσταται στους παρακάτω παράγοντες:
Στοματικός και οδοντικός έλεγχος: Ελέγχουμε τη σύγκλειση (δάγκωμα), τους μαλακούς ιστούς, τη γλώσσα και φυσικά όλα τα δόντια, ένα προς ένα, για τυχόν προβλήματα.
Φθορίωση: Τοποθετούμε φθόριο με τη μορφή Gel ή βερνικιού στα δόντια των παιδιών μια φορά το εξάμηνο.
Αποτρύγωση (καθαρισμός των δοντιών): Απομακρύνουμε την οδοντική μικροβιακή πλάκα και την πέτρα.
Sealants : Όπου κρίνεται απαραίτητο, και μετά από συζήτηση με τους γονείς, τοποθετούμε προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών για την αποφυγή τερηδονισμού των μασητικών επιφανειών των οπίσθιων δοντιών.
Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο θα πρέπει να γίνεται γύρω στα πρώτα του γενέθλια. Επειδή οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα νωρίς εμείς προτείνουμε η πρώτη επίσκεψη να γίνεται περίπου όταν το παιδί γίνει τριών. Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης δεν επιτελείται κάτι επεμβατικό – απλά γνωριμία και εξοικίωση με τον οδοντίατρο και το χώρο – γιατί στόχος μας είναι η δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με το παιδί και όχι ο εκφοβισμός του!

 

Σχετικά άρθρα:

Βούρτσισμα δοντιών στα μωρά | Τί να προσέξετε

Διαλέγοντας την ιδανική οδοντόβουρτσα : χειροκίνητη vs ηλεκτρική

  • Ωράριο Οδοντιατρείου

This website is certified by Health On the Net Foundation. Click to verify. This site complies with the HONcode standard for trustworthy health information:
verify here.