Ορθοδοντική για παιδιά

Παιδοδοντία

Ορθοδοντική για παιδιά

Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό και σημαντικό τα παιδιά να έχουν κάνει την πρώτη τους επίσκεψη στον οδοντίατρο μέχρι να γίνουν 6 περίπου ετών, προκειμένου να προσδιορισθεί η ύπαρξη ή όχι  προβλήματος σύγκλεισης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισής του. Υπάρχουν ορθοδοντικά προβλήματα που επιβάλλεται η άμεση διόρθωσή τους, διότι μπορεί να αποβούν αιτία σοβαρότατων ορθοδοντικών προβλημάτων, ενώ κάποιες άλλες φορές η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας κρίνεται απαραίτητο να μετατεθεί για κάποια χρόνια αργότερα ( 9-11 ετών )είναι προτιμότερη η αναμονή και η έναρξη θεραπείας σε μεγαλύτερες ηλικίες (9-11 ετών).

Τα συνήθη ορθοδοντικά προβλήματα που εμφανίζονται μέχρι την ηλικία των 10 ετών και αντιμετωπίζονται στο οδοντιατρείο μας, είναι τα 2 παρακάτω :

1) Προβλήματα Σταυροειδούς Σύγκλεισης: Δυςτυχώς πολύ συχνά ,στη νεογιλή οδοντοφυία, παρουσιάζεται το φαινόμενο τα δόντια της κάτω γνάθου να “κλείνουν” από έξω από τα δόντια της άνω γνάθου (σταυρωτά). Δηλαδή τα κάτω δόντια σκεπάζουν τα πάνω, κάτι που δεν είναι σωστό ορθοδοντικά αφού τα πάνω δόντια πρέπει να “σκεπάζουν” τα κάτω δόντια. Η ορθοδοντική αυτή ανωμαλία αντιμετωπίζεται συνήθως σε μικρή ηλικία με κινητά μηχανήματα αλλά παρ´ όλα αυτά αν κριθεί αναγκαίο αντιμετωπίζεται με ακίνητα μηχανήματα .

2) Προβλήματα διατήρησης χώρου λόγω πρόωρης απώλειας νεογιλού δοντιού :
Δυστυχώς, αρκετές φορές βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εξάγουμε ένα νεογιλό δόντι λόγω μεγάλης καταστροφής από τερηδόνα. Στη θέση του χαμένου δοντιού θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα μηχάνημα διατήρησης χώρου, για να διατηρηθεί ο χώρος αναλλοίωτος μέχρι να εμφανιστεί στη στοματική κοιλότητα το μόνιμο δόντι. Η διατήρηση του χώρου είναι απαραίτητη γιατί διαφορετικά μπορούν να προκληθούν σοβαρά προβλήματα κατα την ανατολή του μόνιμου δοντιού .

Στόχος πάντα είναι η επίτευξη της σωστής και λειτουργικής σύγκλεισης και δεν αφήνουμε ποτέ στο περιθώριο την αισθητική πλευρά του κάθε περιστατικού .

Τηλεφωνικό ραντεβού για ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστική επίσκεψη: 2104522863.

Σχετικά άρθρα:

Βούρτσισμα δοντιών στα μωρά | Τί να προσέξετε

Διαλέγοντας την ιδανική οδοντόβουρτσα : χειροκίνητη vs ηλεκτρική

 

Παρακάτω είναι 3 videos που μπορούν να σας βοηθήσουν, ελπίζουμε να είναι χρήσιμα

Invisalign Αόρατοι Νάρθηκες Δοντιών – Πώς κατασκευάζονται

Ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια δοντιών – Πώς αντιδρά ο οργανισμός μας

Invisalign Αόρατοι Νάρθηκες Δοντιών – Πώς να τα συντηρείτε

Ορθοδοντική για παιδιά
Ωράριο Οδοντιατρείου
Αποφύγετε την αναμονή

Σεβόμαστε πάντα τον διαθέσιμο χρόνο του ασθενούς, που μας επιλέγει, γι’ αυτό φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας, χωρίς καθυστερήσεις στο χώρο αναμονής!