Βουρτσισμα δοντιων στα μωρα – Τι να προσέξετε | Κληρονόμου Ιωάννα,DDS

βουρτσισμα δοντιων μωρων - βουρτσισμα δοντιων - οδοντιατρειο πειραια - klironomou - dentist - οδοντιατρος πειραια - Κληρονόμου Ιωάννα

Βουρτσισμα δοντιων μωρων | Κληρονόμου Ιωάννα,DDS – Οδοντίατρος στον Πειραιά

Παιδί και στοματική υγιεινή

Η ανησυχία της παιδικής στοματικής υγιεινής θα πρέπει να ξεκινάει – σύμφωνα με τους παιδοδοντίατρους –  από την ανατολή του πρώτου νεογιλού δοντιού. Σε αυτό το στάδιο της οδοντοφυίας η μητέρα θα πρέπει να καθαρίζει το/τα δόντι/α του μωρού με μια γάζα με λίγο νερό. Καθώς τα δόντια πληθαίνουν μέσα στο στόμα θα πρέπει η μητέρα να μεταβεί στη χρήση ειδικού «γαντιού-οδοντόβουρτσα»

Οδοντιατρείο πειραιά, Οδοντίατρος πειραιά, Κληρονόμου Ιωάννα, χειρουργος οδοντιατρος, dental clinic in piraeus, dentist

Οδοντοβουρτσα για βουρτσισμα νεογιλλων δοντιων μωρων |  Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος Πειραιά


 

Όταν σχεδόν όλα τα νεογιλά δόντια έχουν εμφανιστεί στη στοματική κοιλότητα του παιδιού μπορούμε να επιλέξουμε μια από τις πολλές  παιδικές οδοντόβουρτσες, λαμβάνοντας υπόψιν μας πάντα τα χαρακτηριστικά της σωστής οδοντόβουρτσας όπως αναφέρονται στο άρθρο « Ποιά οδοντόβουρτσα να διαλέξω?».

 


 

Οδοντιατρείο πειραιά, Οδοντίατρος πειραιά, Κληρονόμου Ιωάννα, χειρουργος οδοντιατρος, dental clinic in piraeus, dentist

Οδοντοβουρτσα για βουρτσισμα δοντιων μωρων | Κληρονόμου Ιωάννα -Οδοντιατρειο στον Πειραιά

Οδοντιατρείο πειραιά, Οδοντίατρος πειραιά, Κληρονόμου Ιωάννα, χειρουργος οδοντιατρος, dental clinic in piraeus, dentist

Ηλεκτρικη οδοντοβουρτσα παιδικη για βουρτσισμα δοντιων μωρων και παιδιών |  Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος Πειραιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα είναι σαφώς πιο αποτελεσματική αλλά όποια και αν επιλέξει τελικά ο γονέας για το παιδί του θα πρέπει να μην ξεχνά αφενός ότι το καλύτερο παράδειγμα είναι ο ίδιος και αφετέρου ότι τα παιδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια τους υπό την επίβλεψή του.

Τα παιδιά πρέπει να βουρτσίζουν με μικρές κυκλικές κινήσεις που θα φθάνουν μέχρι τα ούλα. Λίγη εξάσκηση πριν τοποθετήσετε την βούρτσα στο στόμα μπορεί πράγματι να βοηθήσει.

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια τους, πείτε τους προς τα πού κινείτε την οδοντόβουρτσα και συνεχίστε να τους μιλάτε για τους μικρούς κύκλους που κάνετε στα δόντια τους.

Αφήστε τα να δοκιμάσουν και μην ξεχάσετε να τους πείτε «Μπράβο!» ή ακόμα και να τα επιβραβεύσετε με ένα μικρό δωράκι, εάν τα πάνε καλά.

Το παρακάτω Video ελπίζω να σας βοηθήσει 🙂

Κληρονόμου Ιωάννα – Οδοντίατρος. Klironomou Ioanna,DDS – Dental Clinic in Piraeus